MASTERCLASS i fair proces forandringsledelse

Vil du være ekstraordinært kompetent til at lykkes med forandringer, så brug fair proces forandringsledelse

Jeg efterspørger ledere, projektledere og konsulenter, der vil have en “track record” for at lykkes med mindst 8 ud af 10 forandringsindsatser. Kom med på 3-dages fair proces masterclass i forandringsledelse. “Medbring” forandringsprojekt.

København, 2024: 26/9, 22/10, 21/11 Kl. 9-1530 + 2 online sparringssamtaler á 1/2 time på fastlagte dage

Silkeborg, 2024: 24/9, 23/10, 20/11 kl. 9-1530 + 2 online sparringssamtaler på fastlagte dage

Vil du med? Ring til mig på 25720583 eller skriv på fairproces@fairproces.dk. Du er først sikret en plads ved betaling

“Medbring” en forandring du/I skal lykkes med som kræver reel medarbejderinvolvering

Hvilken forandring kan du medbringe? Det kan være fx være, at I samme skal lykkes med ændringer i :

*Arbejdsgange

*Metoder

*Organisering

*Opgaver

*Ibrugtagning af teknologiske systemer

Det vigtigste er, at du som leder reelt ønsker, at skabe en proces, hvor medarbejder engagerer sig i tænke og handle med på udvikling/afprøvning/tilpasning og implementering af de nye løsninger.

Måske du kan genkende nogle af udfordringerne som mange oplever?

*Hvordan sikre reel involvering uden at miste styringen?

*Hvordan styre men undgå pseudo-involvering?

*Hvordan forløbsstyre en forandring i højt tempo med intenst fokus, opfølgning og fremdrift i en hverdag fyldt med drift?

Du får

*Enkle værktøjer der virker fra opstart til forandringen er implementeret og forankret= Ny løsning bruges i praksis og skaber værdi….også 6-12 måneder senere

Masterclasssen er for chefer, ledere, projektledere, konsulenter og tillidsvalgte. Tilrettelagt som aktionslæring, dvs. der arbejdes med afsæt i den medbragte forandring.

To til optimal transfer: Tag gerne to eller flere afsted sammen. Det øger transfer, når I er flere til at dyrke et fælles sprog og værktøjer.

NYT! Nu med mulighed for certificering.

 

Skal I lykkes med en vigtig forandring? Få medarbejderne med jer!

Dit udbytte

På de tre kursusdage lærer du alt om de mekanismer, som afgør, om en forandring lykkes eller fejler – og du får værktøjerne til at sikre en effektiv implementering af dine forandringstiltag. Formen veksler mellem korte oplæg, drøftelser, arbejde med eget projekt og træning med værktøjerne.

På kurset får du
 • Dyb indsigt i ‘Fair proces’-metoden – og praktisk erfaring med at bruge den
 • Forståelse for de adfærdsvidenskabelige mekanismer, der er på spil i en forandringsproces
 • Konkrete værktøjer til at styrke psykologisk tryghed, kollektiv intelligens og forandringsparathed på arbejdspladsen.

På kurset medbringer du din egen forandring og kommer til at planlægge forandringsprocessen, så du skaber engagement, involvering og fremdrift. Mellem kursusdagene holder vi korte online/telefoniske samtaler for at styrke fremdriften i projektet. 

Når du har været på kurset
 • Ved du, hvordan du involverer dine medarbejdere og sikrer engagement og støtte
 • Kender du de indbyggede faldgruber i forandringer – og ved, hvordan du undgår dem
 • Forstår du, hvordan du får de involverede med på beslutninger, som ikke er alles  favoritbeslutning
 • Ved du, hvad kollektiv intelligens er, og hvorfor det er vigtigt at skabe i involverende forandringsprocesser
 • Har du dyb forståelse for, hvordan du styrer en forandringsproces, så du holder tempo og fremdrift – og skaber løbende resultater
 • Kender du årsagerne til forandringskynisme og forandringsparathed og ved, hvordan du påvirker det med ‘Fair proces’-forandringsledelse.

Hvis du står over for et forandringsprojekt – eller gerne vil være forberedt og sikre, at du mestrer en af de vigtigste kompetencer i et moderne arbejdsliv – så er kurset her netop noget for dig. Her får du nemlig en færdig værktøjskasse til at lede forandringer, som du kan tage frem og bruge igen og igen, uanset hvilken forandring du skal implementere.

Kurset er målrettet chefer, ledere, projektledere

PRAKTISKE INFORMATIONER

Pris: 14.995 ex moms.  Hvis I tilmelder jer som forandringsteam på 3-5 personer er prisen kun 44.995 ex moms. Forplejning inkluderet.

Tid og sted:

København, 2024; 26/9, 22/10, 21/11 Kl. 9-1530 + to online sparringssamtaler á 1/2 time på fastlagte dage

Silkeborg, 2024: 24/9, 23/10, 19/11 Kl. 9-1530 + to online sparringssamtaler á 1/2 time på fastlagte dage

Tilmelding: Skriv til mig på min mail, der meget originalt hedder:

fairproces@fairproces.dk

Først til mølle

 • Dit fulde navn og stilling
 • Faktureringsoplysninger incl EAN el CVR
 • Navn og adresse på din organisation
 • Dit telefonnummer
 • Din email

Jeg lukker holdet ved 24 deltagere. Tilmelding er først sikret og bindende ved betaling af faktura

Inspirerede undervisning og vidensdeling samt super god supervision.  

Jeg kan desuden anbefale jer at tage afsted som leder og medleder da man kan arbejde tæt sammen på en kommende organisatorisk forandring.  Gitte Mengel, Afdelingssygeplejerske

————–

Masterclassen skaber en god ramme for at arbejde endnu mere kvalificeret med mit projekt. Jeg arbejder på dagene løbende med at planlægge min procesledelse af det projekt jeg skal hjem og forløbsstyre.

Det er en fordel at formen veksle mellem oplæg og arbejde på eget projekt, både individuelt og med makker, samt drøftelser i den lidt større gruppe. Mette Elsig, Chefkonsulent

Hvem underviser?

Bo Vestergaard har specialiseret sig i organisatoriske forandringsprocesser siden 2005. Det betyder, at han kan bidrage ift. design, eksekvering og ledelse af forandringernes proces i samarbejde med enhver organisations ledere og nøglemedarbejdere, der selv er eksperter på forandringernes indhold.

Prisvindende praktisk teori. Forskningsartiklen bag Bos bog Fair proces er kåret blandt de top ti procent bedste forsknings-artikler ved verdens største og mest prestigefyldte ledelseskonferencer for forskere og førende praktikere: Academy of Management i USA. Uddrag af bogen/forskningspaper er udgivet ved Harvard Business Review.

Bos bøger om fair processer. Bo Vestergaaard er cand.scient. adm med en to-årig proceskonsulentuddannelse fra DISPUK. Bo skriver løbende om de erfaringer han gør sig om design og procesledelse af organisatoriske forandringer for sine kunder. Se fx bøgerne Fair proces (2013, opdateret 2019), Byg bro mellem siloerne (2016) og Relationel koordinering i praksis (2018). Alle bøgerne er pensum på lederuddannelser. Bos seneste bog (2020) handler om ledelse af Europas bedste offentlige arbejdsplads, der ligger i Danmark. Her bruger ledelsen konsekvent den mindst hierarkiske af fair proces ledelsesstilene. Derfor har bogen titlen: “Hvad laver ledelsen, når medarbejderne bestemmer?

Bo Kønskov er min medunderviser i 2024. Han har masser af erfaring med forandringsledelse som partner i IT virksomheden Abtion 

Abtion var blandt de første virksomheder i DK til at indføre 30 timers arbejdsuge fordelt på 4 dage. Og så er han superstærk i involverende processer. Til forandring og i hverdagens beslutninger.

Hør bare her:

Jeg mener, at kompetence i forandringsledelse er en af — hvis ikke dén — vigtigste kompetence, en leder kan have overhovedet.

Jeg var selv sen til at forstå, hvor meget lettere ledelseslivet bliver, når man forstår mekanismerne og har en god proces for forandringsledelse. Ligesom det gør livet bedre for de medarbejdere, som min ledelse “går ud over”.

Forandringsledelse er ikke noget, jeg bare bruger en gang om året, når den nye strategi skal rulles ud — det er noget, jeg bruger hver eneste dag.

Allerede på dag 1 laver du/I en konkret plan for forandringsledelse af den medbragte forandring med afsæt i værktøjerne “Vilkårs- og mulighedsrum” samt “Fair proces i fem faser”.

Du arbejder løbende med planlægning af din ledelse af det medbragte forandringsprojekt. Vi får også det forskningsbaserede grundlag og centrale værktøjer på plads via flere kortere oplæg.

Vi træner også rammesætning og facilitering af involvering.

Du får fx en grundig introduktion til principperne og dynamikkerne i unfair og fair proces, progress principle, small wins, debrief m.m. Du får med andre ord de centrale, tanke- og handleværktøjer til design af fair processer. I bruger modeller og værktøjer til at planlægge jeres ledelse af forandringen. Så I kan gå direkte hjem og gå igang.

Vi gennemgår ledelsesstile og design af små og store beslutningsprocesser ift. indsigter fra fair og unfair proces. Du får fx indsigt i, hvordan du kan undgå at falde i de mest almindelige “adfærds-og procesfælder”, der skaber en oplevelse af pseudo-inddragelse, unfair proces og jævnt dårlig ledelse. Vi gennemgår og bruger løbende de praktiske fair proces-værktøjer til planlægning af din forandringsindsats.