MASTERCLASS

Lad os hoppe lige ud i det. Jeg har bestemt mig for at lave en Masterclass i fair proces ledelse af medarbejderinddragelse.

Korsør, efterår 2021: Tirsdag d. 24. august, onsdag d.15. september, torsdag d. 7. oktober kl. 9-15.30. Afholdes på Comwell Klarskovgaard, Korsør.

Skal I lykkes med en vigtig forandring? Få medarbejderne med jer!

Jeg vil lære dig alt, hvad jeg ved om fair og unfair processer og medarbejderinddragelse i små og store forandringer. Eller så meget, vi nu kan nå på 1+1+1 dage.

Ambitionen er, at det bliver konkret, handlingsfokuseret og brugbart. Realiteten er, at du undervejs også bliver små-bombaderet med teori og forskningsundersøgelser, som leder frem til tanke- og handleværktøjerne. 

De to første kursusdage: Vi skal have det forskningsbaserede grundlag på plads. Du får en grundig – men ikke alt for nørdet – introduktion til principperne og dynamikkerne i unfair og fair proces, kollektiv intelligens, progress principle, small wins, debrief m.m. Du får med andre ord de centrale, tanke- og handleværktøjer til design af fair processer. 

Vi gennemgår almindelige ledelsesstile ift. indsigter fra fair og unfair proces. Du får fx indsigt i, hvordan du kan undgå at falde i de mest almindelige “adfærds-og procesfælder”, der skaber en oplevelse af pseudo-inddragelse, unfair proces og jævnt dårlig ledelse. Vi gennemgår og bruger nogle af de mest grundlæggende praktiske fair proces-værktøjer til planlægning af din forandringsindsats.

Intermezzo. Hjemme i organisationen gør du noget, fordi du selvfølgelig er blevet  inspireret på både kursus dag 1 og 2. De andre kan på næste kursusdag lære af dine erfaringer med at bruge fair proces-værktøjerne og få medarbejderne med på vigtige forandringer og beslutninger, der er stærke og delte holdninger til.

 Kursusdag 3: Medarbejderinddragelse skal ledes for at lykkes! Med hvad betyder det i praksis? Du får flere konkrete værktøjer og inspiration til “live” fair proces ledelse og facilitering. Eksempler fra forskellige typer af medarbejderinddragelse, forandringer og organisationer, herunder Europas bedste offentlige arbejdsplads, der ligger i Danmark. Jeg har skrevet en bog om dem, der udkom d. 3. november 2020.

Hvem er du? Ja, det ved jeg jo ikke endnu. Dog er du nok:

Chef, leder af medarbejdere, projektleder, konsulent, tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant

I hvert fald bakser du ofte med medarbejderinddragelse i vigtige forandringstiltag, hvor I skal have folk til aktivt og gerne ganske frivilligt at gøre en helhjertet indsats for at tænke med og handle, så løsningerne rent faktisk kommer til at virke ude i praksis. 

Altså implementeret.

Implementeret betyder fx at du et halvt år senere kan gå ud i praksis og se, at medarbejderne forsat gør noget anderledes…som er direkte koblet op på den forandring I ville skabe.  

Det er tanke- og handleværktøjerne til at opnå det, som vi på 1+1+1 dage sammen, vil arbejde med.

Form

Vi veksler mellem flere korte oplæg og deltageraktivitet på kursusdagene.

Videokonferencer på Zoom mellem kursusdagene: Forvent at ca. 5 personer hver gang kan præsentere deres foreløbige erfaringer som vi andre kan stille spørgsmål til, bidrage med input på og blive klogere af.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Efterårsholdet 2021, Korsør: Tirsdag d. 24. august, onsdag d.15. september, torsdag d. 7. oktober kl. 9-15.30. Afholdes på Comwell Klarskovgaard, Korsør.

Pris: 14.995 ex moms. Tre tilmeldte fra samme organisation udløser en gratis fjerde plads. Forplejning inkluderet. 

Tilmelding

Skriv til mig på min mail, der meget originalt hedder:

fairproces@fairproces.dk

Først til mølle

  • Dit fulde navn og stilling
  • Navn og adresse på din organisation
  • Dit telefonnummer
  • Din email

Jeg lukker holdet ved 16 deltagere.

Kan jeg tilmelde flere på én gang?

Ja da. Hvis I er tre tilmeldte fra samme organisation udløser det en gratis plads til en fjerde kollega. 

Er tilmelding bindende?

For efterårsholdet i Korsør er tilmelding bindende fra d. 15. juni. En kollega kan overtage din kursusplads, hvis du selv bliver forhindret i at deltage i kurset. Hvis arrangementet på tidspunket for afholdelse er erklæret ulovligt af myndighederne, finder vi en ny dato, der erstatter den aflyste dato.

Om underviseren

Bo har specialiseret sig i organisatoriske forandringsprocesser siden 2005. Det betyder, at han kan bidrage ift. design, eksekvering og ledelse af forandringernes proces i samarbejde med enhver organisations ledere og nøglemedarbejdere, der selv er eksperter på forandringernes indhold.

Prisvindende praktisk teori. Forskningsartiklen bag Bos bog Fair proces er kåret blandt de top ti procent bedste forsknings-artikler ved verdens største og mest prestigefyldte ledelseskonferencer for forskere og førende praktikere: Academy of Management i USA. Uddrag af bogen/forskningspaper er udgivet ved Harvard Business Review.

Bos bøger om fair processer. Bo Vestergaaard er cand.scient. adm med en to-årig proceskonsulentuddannelse fra DISPUK. Bo skriver løbende om de erfaringer han gør sig om design og procesledelse af organisatoriske forandringer for sine kunder. Se fx bøgerne Fair proces (2013, opdateret 2019), Byg bro mellem siloerne (2016) og Relationel koordinering i praksis (2018). Alle bøgerne er pensum på lederuddannelser. Bos seneste bog (2020) handler om ledelse af Europas bedste offentlige arbejdsplads, der ligger i Danmark. Her bruger ledelsen konsekvent den mindst hierarkiske af fair proces ledelsesstilene. Derfor har bogen titlen: “Hvad laver ledelsen, når medarbejderne bestemmer?