MASTERCLASS forandringsledelse

Bliv X-tra kompetent til at lykkes med forandringer

Jeg efterspørger ledere, projektledere og konsulenter, der vil have en “track record” for at lykkes med mindst 8 ud af 10 forandringsindsatser. Kom med på min 3 dages workshop.

Allerede 12 tilmeldte til næste 3-dages workshop i efteråret 2023: 9/10, 2/11, 4/12. Kl. 1015-1630. Musikkens Hus, Aalborg.

Vil du med? Ring til mig på 25720583 eller skriv på fairproces@fairproces.dk. Du er først sikret en plads ved betaling

“Medbring” en forandring du/I skal lykkes med .

Masterclass workshop i fair proces ledelse af medarbejderinddragelse i små og store forandringer.

Måske du kan genkende nogle af udfordringerne som mange oplever?

*Hvordan sikre reel involvering uden at miste styringen?

*Hvordan styre men undgå pseudo-involvering?

*Hvordan forløbsstyre en forandring i højt tempo med intenst fokus, opfølgning og fremdrift i en hverdag fyldt med drift?

*Få værktøjerne der virker fra opstart til forandringen er implementeret og forankret

*Implementeret= Ny løsning bruges i praksis og skaber værdi

Masterclass workshop er for chefer, ledere, projektledere, konsulenter og tillidsvalgte. Tilrettelagt som aktionslæring, dvs. der arbejdes med afsæt i den medbragte forandring.

To til optimal transfer: Tag gerne to eller flere afsted sammen. Det øger transfer, når I er flere til at dyrke et fælles sprog og værktøjer.

NYT! Nu med mulighed for certificering.

 

Skal I lykkes med en vigtig forandring? Få medarbejderne med jer!

Hvordan involvere uden at miste styringen? Hvordan styre uden at ødelægger medarbejderens engagement i at udtænke og implementere løsninger?

Du/ ledergruppen arbejder med en konkret forandring I skal lykkes med. Allerede den første dag laver du/ledergruppen en plan for de næste skridt i ledelse af forandringen med afsæt i fair proces værktøjer.

Formen: Flere kortere oplæg, arbejde med egen forandring, drøftelser på tværs og i plenum.

Jeg holde flere korte oplæg i de forskningsbaserede men praktiske tanke- og handleværktøjer til at skabe fair processer og medarbejderinddragelse i små og store forandringer. Og jeg sætter også fokus på faldgruberne, dvs: de hyppigste årsager til de involverede får oplevelse af unfair ledelse og beslutningsforløb. Og hvordan man “kommer op igen”.

Ambitionen er, at

1) Du lykkes med din forandring

2) Fair proces forandringsledelse bliver konkret, handlingsfokuseret og brugbart på hver kursusgang. Realiteten er, at du undervejs også bliver små-bombaderet med teori og forskningsundersøgelser, som ligger bag tanke- og handleværktøjerne. 

De to første kursusdage: Du arbejder løbende med planlægning af din ledelse af det medbragte forandringsprojekt. Vi får også det forskningsbaserede grundlag og centrale værktøjer på plads via flere kortere oplæg.

Du får fx en grundig – men ikke alt for nørdet – introduktion til principperne og dynamikkerne i unfair og fair proces, progress principle, small wins, debrief m.m. Du får med andre ord de centrale, tanke- og handleværktøjer til design af fair processer. I bruger modeller og værktøjer til at planlægge jeres ledelse af forandringen. Så I kan gå direkte hjem og gå igang.

Allerede på dag 1 laver du en konkret plan med afsæt i værktøjerne “Vilkårs- og mulighedsrum” samt “Fair proces i fem faser”.

Vi gennemgår på de to dage almindelige ledelsesstile ift. indsigter fra fair og unfair proces. Du får fx indsigt i, hvordan du kan undgå at falde i de mest almindelige “adfærds-og procesfælder”, der skaber en oplevelse af pseudo-inddragelse, unfair proces og jævnt dårlig ledelse. Vi gennemgår og bruger løbende de praktiske fair proces-værktøjer til planlægning af din forandringsindsats.

Intermezzo. Hjemme i organisationen gør du noget, fordi du selvfølgelig er blevet  inspireret på både kursus dag 1 og 2. De andre kan på næste kursusdag lære af dine erfaringer med at bruge fair proces-værktøjerne og få medarbejderne med på vigtige forandringer og beslutninger, der er stærke og delte holdninger til.

 Kursusdag 3: Medarbejderinddragelse skal ledes for at lykkes! Med hvad betyder det i praksis? Du får flere konkrete værktøjer og inspiration til “live” fair proces ledelse og facilitering. Vi dykker fokuseret og praktisk ned i kernen af god involvering: Topforskning i kollektiv intelligens og psykologisk tryghed og omsætter det til konkret praksis. Eksempler fra forskellige typer af medarbejderinddragelse, forandringer og organisationer, herunder Danmarks bedste mellemstore arbejdsplads (mål på arbejdsmiljø), der ligger i Danmark. Jeg har skrevet en bog om dem, der udkom d. 3. november 2020. Glæd dig til kontroversielle pointer om både 1) effektiv involvering (få involveringstimer, hurtig implementering og stort ejerskab); 2) at støtte holdet via adfærdskorrigerende samtaler og personalesager samt 3) at sætte holder via en særlig rekrutteringsproces, hvor det er medarbejderne, som ansætter nye kolleger.

Hvem er du? Ja, det ved jeg jo ikke endnu. Dog er du nok:

Chef, leder af medarbejdere, projektleder, konsulent, tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant. Halvdelen kommer som en ledergruppe, der har et fælles forandringsprojekt.

I hvert fald bakser du ofte med medarbejderinddragelse i vigtige forandringstiltag, hvor I skal have folk til aktivt og gerne ganske frivilligt at gøre en helhjertet indsats for at tænke med og handle, så løsningerne rent faktisk kommer til at virke ude i praksis. 

Altså implementeret.

Implementeret betyder fx at du et halvt år senere kan gå ud i praksis og se, at medarbejderne forsat gør noget anderledes…som er direkte koblet op på den forandring I ville skabe.  

Det er tanke- og handleværktøjerne til at opnå det, som vi på 1+1+1 dage sammen, vil arbejde med.

Form

Vi veksler mellem flere korte oplæg og deltageraktivitet på kursusdagene.

2 online/telefoniske sparringssamtaler mellem kursusdagene med fokus på støtte din/jeres ledelsesproces hjemme i organisationen: Forvent at ca. 30 min pr. gang.

Inspirerede undervisning og vidensdeling samt super god supervision.  

Jeg kan desuden anbefale jer at tage afsted som leder og medleder da man kan arbejde tæt sammen på en kommende organisatorisk forandring.  Gitte Mengel, Afdelingssygeplejerske

————–

Masterclassen skaber en god ramme for at arbejde endnu mere kvalificeret med mit projekt. Jeg arbejder på dagene løbende med at planlægge min procesledelse af det projekt jeg skal hjem og forløbsstyre.

Det er en fordel at formen veksle mellem oplæg og arbejde på eget projekt, både individuelt og med makker, samt drøftelser i den lidt større gruppe. Mette Elsig, Chefkonsulent

PRAKTISKE INFORMATIONER

Pris: 14.995 ex moms. Fire samtidigt tilmeldte fra samme organisation udløser en gratis fjerde plads. Forplejning inkluderet. 

Tid og sted: Mandag 9.10, torsdag 2.11, mandag 4.12 i Aalborg, Musikken Hus kl. 1015-1630

Tilmelding: Skriv til mig på min mail, der meget originalt hedder:

fairproces@fairproces.dk

Først til mølle

  • Dit fulde navn og stilling
  • Faktureringsoplysninger incl EAN el CVR
  • Navn og adresse på din organisation
  • Dit telefonnummer
  • Din email

Jeg lukker holdet ved 18 deltagere. Tilmelding er først sikret og bindende ved betaling af faktura

Er tilmelding bindende?

Tilmelding er bindende efter betaling. En kollega kan overtage din kursusplads, hvis du selv bliver forhindret i at deltage i kurset.

Om underviseren

Bo har specialiseret sig i organisatoriske forandringsprocesser siden 2005. Det betyder, at han kan bidrage ift. design, eksekvering og ledelse af forandringernes proces i samarbejde med enhver organisations ledere og nøglemedarbejdere, der selv er eksperter på forandringernes indhold.

Prisvindende praktisk teori. Forskningsartiklen bag Bos bog Fair proces er kåret blandt de top ti procent bedste forsknings-artikler ved verdens største og mest prestigefyldte ledelseskonferencer for forskere og førende praktikere: Academy of Management i USA. Uddrag af bogen/forskningspaper er udgivet ved Harvard Business Review.

Bos bøger om fair processer. Bo Vestergaaard er cand.scient. adm med en to-årig proceskonsulentuddannelse fra DISPUK. Bo skriver løbende om de erfaringer han gør sig om design og procesledelse af organisatoriske forandringer for sine kunder. Se fx bøgerne Fair proces (2013, opdateret 2019), Byg bro mellem siloerne (2016) og Relationel koordinering i praksis (2018). Alle bøgerne er pensum på lederuddannelser. Bos seneste bog (2020) handler om ledelse af Europas bedste offentlige arbejdsplads, der ligger i Danmark. Her bruger ledelsen konsekvent den mindst hierarkiske af fair proces ledelsesstilene. Derfor har bogen titlen: “Hvad laver ledelsen, når medarbejderne bestemmer?