Artikler

Fair proces” og “relationel koordinering” er to hovedteorier bag begrebet “social kapital”:
Samarbejde om (udvikling af ) kerneydelserne på en basis af gensidig tillid og( proces)retfærdighed”

FAIR PROCES

Fair proces handler om effektiv implementering  og retfærdige beslutningsprocesser.  Fair proces er en en forskningsbaseret og praktisk teori om forandringsledelse og implementering af strategi, der har højere succesrate end gennemsnittet for forandringsprocesser. Samtidig viser forskningen at dynamikken i fair proces styrker social kapital.

RELATIONEL KOORDINERING

Relationel koordinering er en forskningsbaseret teori om hvordan samarbejde mellem medarbejdere øger kerneydelsens kvalitet og effektivitet samt den ansattes arbejdsglæde. Fair proces er centralt for ledelse af relationel koordinering, dvs. design og ledelse af forandringsprocesser, der skal øge relationel koordinering og kerneydelsens kvalitet og effektivitet. Fair proces blev brugt i projekt relationel koordinering – Danmarks største relationel koordineringsintervention med følgeforskning. 10 ud af 11 projekter fastholdte forandringerne og blev defineret som en succes. Se forskningsrapporten her

BYG BRO MELLEM SILOERNE

Temanummer om relationel koordinering i Magasinet Relationel Praksis

Bo Vestergaard (2014): En introduktion til relationel koordinering: “Servicér flere! Øg kvaliteten! Brug færre penge! For ansatte og ledere i frontlinjen på danske hospitaler og i kommunale serviceydelser er det et velkendt vilkår. Alligevel er produktiviteten fortsat for lav ifølge regeringens produktivitetskommission.”

Artikel af Bo Vestergaard.

Læs artiklen her

Bo Vestergaard (2013) Relationel koordinering - En introduktion til professor Jody Hoffer Gittells evidensbaserede teori om medarbejderens koordinering i komplekse tværgående processer
www.detpostmodernelederliv.dk

Bo Vestergaard (2013): Relationel koordinering – En introduktion til professor Jody Hoffer Gittells evidensbaserede teori om medarbejderens koordinering i komplekse tværgående processer.

Artikel af Bo Vestergaard

Læs artiklen her

FAIR STRATEGI

Kontakt