Fair Proces

– fra upopulære forandringer til medarbejdere, der udvikler løsninger

Ledere og anmeldere skriver: Et power tool…evidensforankret…letlæst…konkrete værktøjer..”
Kun 100 sider. Prisvindende praktisk teori ved Academy of Management i Boston. Uddrag bragt i Harvard Business Review.

OM BOGEN“De sidste 30 års forskning viser, at to ud af tre forandringsprocesser ikke skaber mere værdi for organisationen. Men når medarbejderne har ejerskab til formålet med forandringen, og er involverede i at udvikle og afprøve løsninger, så lykkes det otte ud af ti gange. Men hvordan involvere uden at miste styringen? Og hvordan styre uden at dræbe ejerskabet? Fair proces er en forskningsbaseret og praktisk tilgang til forløbsstyring af involverende forandringsprocesser. En tidlig udgave af bogen vandt i 2012 en pris på den prestigefyldte forsker-praktiker konference “Academy of Management” i USA.

Uddrag af bogen er bragt i Harvard Business Review og er i USA pensum på bl.a på Wisconsin School of Business´s MBA og Ph.d-programmer. I Danmark og Norge bruges bogen på bla. på diplom og masteruddannelser.

Læs gratis uddrag

Leveringstid: 1-2 dage

Anmeldelser af FAIR PROCES

FAIR PROCES: En af de bedste bøger om forandringsledelse

“Jeg har anvendt fair proces-principperne  som leder i sundhedsvæsenet, hvor forandringer er et vilkår. Bogen bør være obligatorisk læsning for alle ledere i og af forandringsprocesser. Den er systematisk, let tilgængelig og har solid evidensforankring. Man får sin ledelsesværktøjskasse udvidet med et power tool.”

Charlotte Buch Gøthgen. Viceklinikchef og overlæge, Aalborg Universitetshospital

“Køb den til ledelsesteamet, læs den og brug den som inspiration til den forandringsproces, som I i resten af jeres arbejdstid som skoleledere vil komme til at stå i! En god leder kendes bl.a. på håndværket. Her er værktøjet!

Claus Hjortdal. formand, Skolelederforeningen.

“…den tilgang til forandringer jeg har manglet i mit virke som leder i en videnstung virksomhed, hvor forandringer er hverdag. For den praksisorienterede byder den på mange brugbare redskaber. Hermed varmt anbefalet.”

Morten Holst Bjørno. Produktionschef, Martin Professional A/S.
6 stjerner i Danske Kommuner til "FAIR PROCES - fra upopulære forandringer til medarbejdere, der udvikler løsninger"

6 stjerner i Danske Kommuner

“Bo Vestergaard skriver godt, kort og effektivt om vigtigheden af følgeskab i forandringen af organisationer.”

Af Grethe Andersen, Skoleleder

Læs anmeldelsen her

5 stjerner i Jyllandsposten

“En fin lille bog præsenterer en fair måde at inddrage medarbejderne i udviklingen. Metoden “Fair proces” er præmieret på Academy of Management i fjor, og uddrag af bogen er tidligere bragt i tidsskriftet Harvard Business Review…”

Af Ulla Bechsgaard

Læs anmeldelsen her

Magasinet Plenum

“Bogen er letlæst, klar og et rigtig godt arbejdsredskab, når skoleledelsen skal i gang med reformimplementering. Sprogligt er den let, men bygger samtidig på viden og forskning.”

Af Claus Hjortdal, Formand i Skolelederforeningen

Læs anmeldelsen her

Læs flere anmeldelser her:

International omtale af FAIR PROCES

Professor Jody Hoffer Gittell og Bo Vestergaard kobler fair proces og relationel koordinering

Den amerikanske professor Jody Hoffer Gittell og Bo Vestergaard beskriver nu fair proces som et koncept for design og ledelse af forandringer, der har til formål at øge relational koordinering, kerneydelsens kvalitet og produktivitet:

“1. Fair process as a method for designing and leading change, and
2.  relational coordination as a method to diagnose how we currently work together across the organization, and to develop solutions to work together more effectively.”

Jody Hoffer Gittell & Bo Vestergaard, April 2014

“Fair process is what we could also call relational process – acting to build shared goals and shared knowledge in a mutually respectful way.”

Professor Jody Hoffer Gittell, på forsiden af www.relationalcoordination.org, maj 2012. Kommentar til den internationale udmærkelse af Bo Vestergaards paper ”Leading Unpopular Changes With Fair Proces: Toward a strategic process design”, der blev udvalgt blandt de top ti procent bedste papers ved verdens største og mest prestigefyldte ledelseskonference Academy of Management Meeting, Boston 2012. Se Gittells og Vestergaards videopræsentationer fra Relational Coordination Research Collaborative her

Bo Vestergaards paper om fair proces vinder international anerkendelse ved Academy of Management Meeting, 2012

Verdens største og mest prestigefyldte ledelseskonference Academy of Management har foråret 2012 udvalgt Bo Vestergaards paper: “Leading unpopular Changes With Fair Process: Toward a Strategic Process Design til de top ti procent bedste indenfor Management Consulting.  Bo Vestergaard skriver om fair proces og ledelse af upopulære forandringer, eller rettere fra upopulære forandringer til medarbejder-dreven innovation med fair proces:  Hvordan kan vi transformere upopulære forandringer – i form af krav om at producere mere til en højere kvalitet uden at bruge flere resourcer – til medarbejderdreven innovation? Hvordan kan ledere af medarbejdere og deres chefer, lederne i frontlinien involvere medarbejderene i hurtigt at udvikle, afprøve og implementere løsninger på vigtige udfordringer og realisere strategien? Mit svar er et fair proces strategisk procesdesign, der omsætter principperne i fair proces til et strategisk procesdesign med faser, der kan guide lederens arbejde med at engagere medarbejderne i at løse de vigtige udfordringer. Forfatterne til Blue Ocean Strategy, Kim og Mauborgne dokumenterede de tre principper og dynamikken i fair proces. Hvad tilføjer Bo Vestergaard til fair proces? Et strategisk procesdesign – med faser – for hvordan ledere i frontlinien kan lede medarbejderdreven innovation efter principperne for fair proces.

Bo Vestergard præsenterede “Leading unpopular Changes With Fair Process: Toward a Strategic Process Design” mandag d. 6. august 2012 i Boston.

Bo Vestergaard  wins best paper award at Academy of Management, 2012: Leading Unpopular Changes With Fair Process 

Bo Vestergaards paper “Leading Unpopular Changes with fair process: Towards a Strategic Process Design”  has received the great honor of not only being accepted for a paper session at the Academy of Management Conference in Boston 2012. It has  been chosen as the top 10 percent best papers at the conference.

Bo Vestergaard presented in a paper session on strategic consulting, Monday August 6, 2012 from 1:15-2:45 in the Adams Room of the Westin Copley Place, in Boston.

Vil du ha’ mine slides+1 case fra min nye bog?

Jeg sender med det samme de populære modeller fra min bog og foredrag “Fair proces – fra upopulære forandringer til medarbejdere, der udvikler løsninger”

Du får også en case fra min nyeste bog: “Hvad laver ledelsen, når medarbejderne bestemmer? Bogen viser hvad frisættende ledelse er i praksis med cases fra en dansk organisation med 110 medarbejdere, funktionsledere og en chef”